Explorers

EXPLORERS

Eigen inbreng, zelfstandigheid & enthousiasme

Van 15 tot 18 jaar

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn.

Dit element staat voor de normen en waarden (de ‘spelregels’), de ceremoni├źn en het fundament van Scouting.