SCOUTS

Uitdaging, samenwerking & ontwikkeling

Van 11 tot 15 jaar

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Dit element staat voor de normen en waarden (de 'spelregels'), de ceremoniƫn en het fundament van Scouting.