Stam

6 leden & 11 Plus Scouts

Avontuur voor iedereen

Vanaf 18 jaar

De Stamperiode is de laatste periode die een scout als jeugdlid bij Scouting doorbrengt. Vanaf 21 jaar is een scout namelijk geen jeugdlid meer. In deze laatste speltak heeft Stam geen begeleiding meer en bedenken ze zelf wat ze bij Scouting willen doen. Als Stam ben je bezig met drie uitdagingen die je zelf kiest. Je onderneemt enorm veel met je stam, in zowel binnen- als buitenland.

Studentenscouting

Voor Stam die graag iets met Scouting willen doen, maar in een andere stad gaan studeren, is er studentenscouting. Studentenscouting is te vinden in grote studentensteden en is ideaal als je uitdagende Scoutingactiviteiten met het studentenleven wilt combineren. Meestal vinden de opkomsten gedurende de week plaats, waardoor je eventueel ook lid kunt zijn bij een andere Scoutinggroep in je oorspronkelijke woonplaats.

Plus Scouts
Na de Stam is er een groep oudere leden die niet meer wekelijks bij elkaar komen maar nog wel deel uitmaken uit onze groep. Vaak wordt deze groep ingezet als (hulp)leiding en/of ondersteuning van activiteiten. De huidige groep Plus Scouts is een groep die van jongs af aan samen op scouting in Groessen heeft gezeten.

Dit element staat voor de normen en waarden (de ‘spelregels’), de ceremoniën en het fundament van Scouting.

Staat voor het Scoutingspel zelf, de veelzijdigheid ervan, de thematiek en het aanspreken op de creativiteit (zowel in fantasie als het creatief zijn in oplossingen).