WELPEN

Spel, uitdaging & ontwikkeling

voor kinderen van 7 tot 11 jaar

De welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Met als kers op de taart, in de zomer, een week op kam!
Alles wat de kinderen bij de welpen leren, vormt een basis voor bij de Scouts.
Dit heet bij Scouting de “doorlopende leerlijn”.

Dit element staat voor de normen en waarden (de 'spelregels'), de ceremoniën en het fundament van Scouting.